13.10.09

ΝΕΤ "Πρώτη Γραμμή"

Από το "Απέναντι Πεζοδρόμιο" (ευχαριστούμε!) πληροφορηθήκαμε τα σχόλια της πολύ πρωινής εκπομπής στην κρατική ΝΕΤ σχετικά με την καθιέρωση "Ημέρας Μνήμης του Harvey Milk". Κινούμαστε ήδη για να βρούμε και να δούμε και το πρωτογενές υλικό και έπεται συνέχεια..

2 σχόλια:

Irene είπε...

Συγγνώμη που ανεβάζω εδώ την είδηση, αλλά μπορεί να ενδιαφέρει:

Το βιβλίο της "Σεξουαλικής Αγωγής" αραχνιάζει, μεν, τόσο καιρό στα συρτάρια των εκπαιδευτικών, αλλά έχει προγραμματιστεί μια πρώτη δημόσια συζήτηση (ας το πούμε έτσι) στην τηλεόραση.

Αντιγράφω από την ιστοσελίδα της ΝΕΤ:
ΚΥΡΙΑΚΗ 18/10/2009 ΩΡΑ: 16:00
ΕΚΠΟΜΠΗ: ΧΘΕΣ-ΣΗΜΕΡΑ-ΑΥΡΙΟ


"ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ;"
Οι κάλπες έκλεισαν, τα σχολεία άνοιξαν. Όμως, από την διδακτική ύλη του Δημοτικού απουσιάζουν τα βιβλία της σεξουαλικής αγωγής που, ενώ εκδόθηκαν από το υπουργείο Παιδείας, παραμένουν στα συρτάρια των δασκάλων.

Οι κίνδυνοι που απειλούν τους νέους σήμερα είναι πολλοί. Το AIDS, τα αφροδισιακά νοσήματα, οι ανεπιθύμητες κυήσεις και οι αμβλώσεις που αυξάνονται.

Μπορεί η διδασκαλία από μικρές ηλικίες να βοηθήσει στον περιορισμό αυτών των φαινομένων; Είναι αρκετά ώριμη η ελληνική κοινωνία να αποδεχθεί αυτό που επικρατεί στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες;

Ο Σεραφείμ Φυντανίδης συζητά με τον Θάνο Ασκητή, Πρόεδρο του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, την Αρετή Τσινού, κλινικό ψυχολόγο και τον θεολόγο και ψυχίατρο Στυλιανό Καρπαθίου.

http://tvradio.ert.gr/tv/details.asp?pid=3170472&chid=9

Πολύ καλή προσπάθεια. Keep up the good work guys and dolls!
Ειρήνη Π.

stereocage είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!