20.10.09

Δίκες, προβλήματα και άλλα...

Αντιγράφουμε από το email μας: "Στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Espresso της Τρίτης 20ής Οκτωβρίου και σε ρεπορτάζ από την εξελισσόμενη δίκη για τη δολοφονία Σεργιανόπουλου αναφέρεται χαρακτηριστικά : "σε ό,τι αφορά το πρόβλημά του με την ομοφυλοφιλία...". Πρόβλημα;; "
Συμφωνούμε απόλυτα με το σχολιασμό του αποστολέα. Ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα;


Προσθέτουμε μία παράγραφο ακόμη από το σχετικό δημοσίευμα, πάντα της Espresso:
Μάλιστα, ο καθηγητής Ψυχιατρικής αποκάλεσε το θύμα στο δικαστήριο εξ ορισμού αμφιφυλόφιλο αφού, όπως του είχε εκμυστηρευτεί στο παρελθόν, «επί επτά ολόκληρα χρόνια είχε ερωτική σχέση με μία γυναίκα (σ.σ.: η άγνωστη μνηστή του Νίκου Σεργιανόπουλου), την οποία διατηρούσε για τα μάτια του κόσμου αφού μέσα σε αυτήν ένιωθε άβολα».  
Το Έθνος όμως δίνει μια διαφορετική εκδοχή της κατάθεσης του ψυχιάτρου:
Σύμφωνα με τον καθηγητή (...) η σχέση του με γυναίκα ήταν μόνο για τα μάτια του κόσμου.
Εκ ποιου ορισμού κυρίες Μ. Δήμα και  Μ. Μεϊμάρη της Espresso; Ποιος ορίζει τι είναι ο κάθε άνθρωπος; Σύμφωνα με το δημοσίευμά σας, ο συγκεκριμένος καθηγητής Ψυχιατρικής φαίνεται να αγνοεί ότι ένα μεγάλο ποσοστό gay και λεσβιών καταφεύγουν σε σχέσεις αλληλοκάλυψης (για τους γνωστούς λόγους ομοφοβίας της κοινωνίας), χωρίς αυτό να σημαίνει εξ'ορισμού ότι είναι αμφιφυλόφιλοι. Το ερώτημα παραμένει όμως: το αγνοεί ο καθηγητής Ψυχιατρικής, ή επιλέγετε να το αγνοείτε εσείς; (Για έναν ορισμό της αμφιφυλοφιλίας, μπορείτε να δείτε εδώ, για να ξέρουμε για ποιο πράγμα μιλάμε).


Και το τέλος του άρθρου, ασχολίαστο:
Αγνωστες λεπτομέρειες από τα δύσκολα παιδικά χρόνια του ηθοποιού έφερε στο φως με την κατάθεσή του ο φίλος του αείμνηστου Νίκου Σεργιανόπουλου Κωνσταντίνος Σφυριδικίδης. Ο καθηγητής θεάτρου, ο οποίος γνωρίστηκε με τον Νίκο Σεργιανόπουλο όταν και οι δύο ήταν φοιτητές στη Δραματική Σχολή, αποκάλυψε πως μέχρι να καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου ως ζεν πρεμιέ ο ηθοποιός πάλευε με τους δαίμονές του. «Είχε μια θηλυπρεπή πλευρά που προσπαθούσε να υπερνικήσει. Μου είχε πει πως μικρό τον φώναζαν Νικολέτα». Ο ίδιος μάρτυρας είπε ότι ο εκλιπών του είχε εξομολογηθεί την προτίμησή του στους άσχημους άντρες, «ανθρώπους -όπως είπε χαρακτηριστικά- που δεν θα γύριζε κανείς να κοιτάξει». «Μου είχε πει: “Δεν φαντάζεσαι με τι ανθρώπους έχω πάει για να ικανοποιήσω τα πάθη μου”. Δεν νομίζω ότι ήταν ποτέ ευτυχής. Δεν του άρεσε καθόλου που ήταν ομοφυλόφιλος και έπρεπε να συγχρωτίζεται με αυτούς τους ανθρώπους», κατέληξε ο μάρτυρας. 
Λέει η Espresso. O Alpha, όμως λέει:
"...και του στενού φίλου του ηθοποιού Κώστα Σφυρικίδη, ο οποίος είπε ότι «ο Νίκος βρισκόταν συνεχώς σε σύγκρουση με τον εαυτό του. Δεν έγινε ποτέ ευτυχής. Αναγκαζόταν να συναναστρέφεται άτομα, που δεν ενέκρινε»."


Τεράστια η διαφορά ανάμεσα στο ρεπορτάζ της Espresso και των υπολοίπων εφημερίδων...

Δεν υπάρχουν σχόλια: