10.11.09

Τρανσοφοβία, ειρωνία και τα υπόλοιπα κακά της μοίρας τους

Το κακό άρχισε με το Κους Κους (Alpha 13:00-15:00) την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου. Ο Θέμης το εντόπισε πρώτος και αναφέρει:
Σήμερα στις 6 Νοεμβρίου σε μεσημεριανάδικο του ALPHA (Κους Κους το Μεσημέρι) υπήρξε θέμα για μια τρανσέξουαλ που έκανε κάποιο εκβιασμό απ' ότι κατάλαβα. Ειπώθηκαν πολλά απαράδεκτα και ειρωνικά. Κρατάω αυτό που είπε ένας, ότι ήταν πλεκτάνη το γεγονός ότι δεν αποκάλυψε ότι είναι τρανσέξουαλ στον άντρα της. Επίσης, ένας άλλος είπε σε δημοσιογράφο που ενημέρωνε για την υπόθεση από το τηλέφωνο ότι η γραμμή είναι trans, επειδή δεν μπορεί να ακούσει καλά.
Συνεχίστηκε στο ALTER  και την εκπομπή Μεσημεριανό εξπρες την ίδια μέρα με τον κο Δανιά σε ρεσιτάλ τρανσοφοβίας και άγνοιας (αλήθεια, είναι ψυχολόγος; Ή απλώς δηλώνει ό,τι δηλώνει; Ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων τι λέει και τι κάνει για όλα αυτά;).
Και επειδή αυτά δεν ήταν αρκετά -γιατί η ειρωνία ποτέ δεν είναι αρκετή, άλλωστε- το Star ολοκλήρωσε με σχόλια στις ειδήσεις "...η Ελένη, λέμε τώρα.." και "ωραίο το φουστανάκι σου Γιώργο μου". Η Παρασκευή μας έστειλε το video (υποθέτουμε ότι στο κανάλι είναι πολύ περήφανοι για την κάλυψη το θέματος, γι'αυτό και το έχουν στην ιστοσελίδα τους).
Για το ίδιο θέμα η Βίκυ και ο Ανδρέας (χαρά στο κουράγιο τους) βρήκαν στην Espresso το υπόδειγμα δημοσιογραφίας (λέμε τώρα), με την περιγραφή της υπόθεσης (θα το λέγαμε και δημοσιογραφική έρευνα, αλλά μας τελείωσε το χιούμορ). Εδώ μπορείτε να διαβάσετε και τη συνέχεια του "ρεπορτάζ".
Φανταζόμαστε ότι όλοι οι άνθρωποι που συλλαμβάνονται για κάτι αξίζουν τη δημόσια χλεύη για όσα οι "δημοσιογράφοι" δεν εγκρίνουν. Αφήστε που το τεκμήριο της αθωότητας είναι για τους αφελείς. Και όλα αυτά με την Παγκόσμια Ημέρα Τρανσοφοβίας σε λιγότερο από δύο εβδομάδες (20 Νοεμβρίου για όσους δεν το ξέρουν).