23.3.10

Απο τον φίλο Αρη κάποιες τοποθετήσεις και σκέψεις. Τις μεταφέρουμε και συμφωνούμε.


Θα ήθελα να αναφέρω κι εγώ κάποια πράγματα, τα οποία με ενόχλησαν και ακόμη με ενοχλούν.
         -Καταρχήν, θα ήθελα  να αναφερθώ στο Ράδιο Αρβύλα, το οποίο κάνει νούμερα κοροϊδεύοντας όποιον γκέι εμφανίζεται στην τηλεόραση, κακαρίζουν αδερφίστικα και κοροϊδευτικά. Σαν γκέι σταμάτησα να βλέπω φυσικά την εκπομπή αυτή, αλλά δεν μπορώ να ξέρω ότι τόσος κόσμος βλέπει αυτή την ηλιθιότητα και παίρνει ως παράδειγμα ότι οι γκέι πρέπει να κοροϊδεύονται και πάμε ακόμα πιο πίσω ως Έλληνες.
         -Δεύτερον, είδα πρόσφατα την νέα ταινία "180 Μοίρες" του Νικόλα Δημητρόπουλου, στην οποία υπήρχε ένας γκέι μπάρμαν στην αρχή περίπου της ταινίας και όταν του την έπεσαν δύο από τις πρωταγωνίστριες, εκείνος τους απάντησε "Δεν έχω προτίμηση στις γυναίκες"... Θεωρώ πως είναι λανθασμένη η συγκεκριμένη φράση, καθώς πιστεύω ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι θέμα προτίμησης, αλλά φύσης. Επίσης στην ίδια ταινία, μετά το τέλος της, στους τίτλους, όπου αναφέρονται οι συντελεστές, ο συγκεκριμένος χαρακτήρας αναγραφόταν ως "Γκέι Μπάρμαν" χωρίς να παίζει άλλος μπαρμαν στην ταινία. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αναφέρει τον όρο "Γκέι" σα να είναι κανένας εξηγήινος μπάρμαν που παίζει στην ταινία. Σα να είναι κάποιος διαφορετικός μπάρμαν ένας γκέι μπάρμαν.
         -Και τρίτον, θέλω να πω ότι σε όλα τα σήριαλ του Πάνου Αμαραντίδη (Εμείς & εμείς, Δύο μαμάδες, Η ώρα η καλή, Άκρως Οικογενειακόν κ.ο.κ.) υπάρχει ένα συγκεκριμένο μοτίβο. Κάποιος από τους πρωταγωνιστές επαναλαμβάνει σαν καραμέλα "Εγώ δεν έχω πρόβλημα με τους γκέι", "Ας κάνουν ό, τι θέλουν" και μετά ακολουθεί πάντα η φράση "Άπαπα, ο γιος μου δεν είναι γκέι" "Δε πιστεύω να είσαι γκέι" και άλλες παρόμοιες ομοφοβικές ανοησίες, περνώντας κατά τη γνώμη μου λάθος πρότυπα στην ελληνική κοινωνία και παρόλα αυτά συνεχίζουν να παίζονται σε επανάληψη συνεχώς.
         Αυτά ήθελα να πω. Νομίζω πως για όλα τα παραπάνω ευθύνεται η λανθασμένες απόψεις όλων αυτών και φυσικά η έλλεψη έρευνας πριν την συγγραφή ενός σεναρίου.
Αυτά από μένα.... Αρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: