27.10.09

Άλογα και ομοφοβία

Jolly Jumper

Το βρήκαμε στο Βήμα της Κυριακής και στο Tales from the other side of town
Το άρθρο λύνει μία χρόνια παρεξήγηση για το φύλο της Ντόλυ (που είναι αρσενικό άλογο) και "αποκαθιστά την χαμένη τιμή" του, μια που ερωτεύεται μία φοράδα.
Ο δε σκιτσογράφος του κόμικ λέει ότι: "Οι Ελληνες όμως φαίνεται ότι είστε πάντοτε ένα βήμα μπροστά, επεμβαίνοντας ακόμη και στη φύση. Αν λοιπόν το “Βrokeback Μountain” γυριζόταν σε καρτούν, είμαι σίγουρος ότι θα περιμένατε να δείτε τον Λούκυ Λουκ σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Ωστόσο σας διαβεβαιώ: ο Λούκυ Λουκ δεν είναι γκέι!". Συνδέει δηλαδή την αλλάγή του φύλου ενός αλόγου σε ένα κόμικ (προ αμνημονεύτων ετών και για ακαθόριστους λόγους), με την σεξουαλικότητα του ήρωα και την ανάγκη (του;) να μας επιβεβαιώσει ότι το δημιούργημά του δεν είναι γκέι. 
Δηλαδή, η ομοερωτική επιθυμία συνεπάγεται απώλεια της τιμής και επέμβαση στη φύση. Δύο σε ένα! Μπράβο στους ανοιχτόμυαλους δημοσιογράφους και δημιουργούς! 

Απόψεις...

Ήρθε στο email μας από τον AG.
Link: http://troktiko.blogspot.com/2009/10/23_25.html

"Αυτή είναι δήλωση! Άλλοι άνθρωποι αποποιούνται το νεαρό της ηλικίας τους που έχασαν την παρθενιά τους και υπάρχουν σταρ , οι οποίοι μετανιώνουν γιατί περίμεναν μέχρι να γίνουν 23 ετών. Ποιος έκανε αυτή την δήλωση μετάνοιας σεξ; Είναι ο...
Elton John. Καλύτερα να τραγουδάς παρά να μιλάς, μάλλον αυτό ισχύει για τον δημοφιλή τραγουδιστή!"

Τελευταία πρόταση ("Καλύτερα να τραγουδάς παρά να μιλάς, μάλλον αυτό ισχύει για τον δημοφιλή τραγουδιστή!"),

Το εξέλαβα ως "τραγούδα και άσε μας πότε άρχισες να πηδιέσαι με τους πούστες".

Μπορεί να το κατάλαβα λάθος. Μπορεί και όχι, αλλά βλέπε και το "Αυτή είναι δήλωση!". Γενικά, μου βγάζει μιαν ειρωνεία.

Και για την ειρωνία, άδικο δεν έχει!

25.10.09

Κάτι πιο έξυπνο δε μπορούσε να σκεφτεί;


Από τη σημερινή Καθημερινή
Απορώ πως μπορούν και συνδέουν τα πάντα με τη σεξουαλική προτίμηση... Πραγματικά με ξεπερνάει..
Και αναρωτιέμαι τι θέλει να πει ο ποιητής:
α) ότι τα  stage γίνονται εν κρυπτώ, όπως η ομοφυλοφιλία (γιατί η ομοφοβία γίνεται φανερά, όπως για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται)
β) ότι τα stage  είναι "πουστιά" και οι straight καμία σχέση με το σπορ
γ) ότι τα stage είναι ο επόμενος τομέας κυριαρχίας μας μετά το χώρο του θεαματος και ότι όλοι όσοι μπήκαν στα stage είναι lgbt (και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης είναι το νέο hot spot για γνωριμίες).
δ) ότι δεν έχει έμπνευση και έβαλε το πρώτο στερότυπο που του ήρθε στο μυαλό.

Σε κάθε περίπτωση, να συστήσουμε στον κο Μακρή, την επόμενη φορά που θα του έρθει να κάνει τέτοιου είδους χαριτωμένα σκίτσα, να τα αφήσει και να ανατρέξει στο πλουσιότατο αρχείο του και να μας προστετεύσει τουλάχιστον από την ταραχή -αφού από την ομοφοβία σίγουρα δε μας προστατεύει.