17.11.09

Γιατί ΔΕΝ είναι rock..

Έφτασε στο email μας και παραθέτουμε χωρίς καμία λογοκρισία: 
Στάθης  ΠαπούλιαςΥπ' όψιν: Διευθυντή Προγράμματος Rock FM
              κ. Στάθη Παπούλια

Καλή σας μέρα,

Σήμερα [16.11.2009] το πρωί στην εκπομπή του σταθμού σας μεταξύ 8-9 π.μ. ο ραδιοφωνικός παραγωγός κ. Στάθης Παπούλιας αναφέρθηκε σε δημοσίευμα της εφημερίδας espresso σχετικά με δήμαρχο νησιού, ο οποίος δεν κατονομάζεται, που πιάστηκε στα πράσα από την γυναίκα του στο κρεβάτι με άλλους 3 άντρες. Προσπερνώντας το γεγονός ότι στηρίζετε την ειδησειογραφία σας στον κιτρινισμό "εφημερίδων" του χειρίστου είδος, τα σχόλια του παραγωγού σας ήταν αφάνταστα ομοφοβικά και ρατσιστικά.

Δεν συγκράτησα προφανώς την ακριβή φρασεολογία, αλλά αναφέρθηκαν σίγουρα τα "δεν τον έπιασε με γυναίκα, όπως και θα ήταν λογικό" και "ο τρίτος ήταν μελαμψός αλβανικής καταγωγής" συνοδευόμενα με γελάκια και ανάλογο τόνο φωνής. Στην συνέχεια της εκπομπής αναφέρθηκε και το "μετα τον δήμαρχο που τον πιάσαμε να παίζει τάβλι με τους φίλους του, ποιό παιχνίδι τώρα, πλακωτό ή φεύγα θα σας γελάσω" στο σχολιάσμό έταιρης περίπτωσης κερατώματος.

Στο σημείο αυτό, έστειλα μήνυμα στον σταθμό όπου έγραφα "ντροπή σας! το μόνο παράλογο με τον δήμαρχο είναι η ομοφοβία των σχολίων σας!". Σε αυτό ο κ. Παπούλιας αφού αναρωτήθηκε 2 φορές αν είμαι άντρας ή γυναίκα, τονίζοντας όμως ότι δεν έχει σημασία [ποιός ο λόγος τότε της εις διπλούν αναφοράς;], απάντησε ότι δεν καταλαβαίνω το humour του και ότι είμαι πολύ λάθος.

Επειδή αυτή η συζήτηση δεν έχει νόημα να γίνεται μέσω μηνυμάτων και δεν υπήρχε η δυνατότητα ακρόασης της συνέχειας της εκπομπής, αποφάσισα να σας στείλω το παρόν e-mail περιγράφοντας τα σχόλια που έγιναν.

Είμαι η τελευταία που θα υποστηρίξει την πολιτική ορθότητα, αλλά νομίζω ότι καταλαβαίνω πολύ καλά την διαφορά μεταξύ καλοπροαίρετου humour και σχολίων που έχουν μοναδικό σκοπό την προσβολή. Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται υπάρχουν ακροατές του σταθμού σας [όχι για πολύ ακόμα όπως καταλαβαίνετε] που θίγονται από ανάλογα σχόλια.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας,

Ν Α

Για την ιστορία να πούμε ότι οι κώδικες δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ  και της ΕΣΥΠΗΤ είναι σαφείς. Όχι ότι στη χώρα αυτή έχουν οποιαδήποτε σημασία, αλλά κάποια στιγμή, κάποιος θα αναγκαστεί να λογοδοτήσει.